Home Afdeling Aktiviteiten QSL service Evenementen Agenda Eraan/Eraf Contact

PI4VPO

Evenementen 2017            Nieuwjaars receptie 2017  -  Donderdag  2 Februari 2017   

Donderdag  16 Maart 2017    heeft de voorjaarsverkoping plaats gevonden.    Hier de foto’s.  Zaterdag  22 april  2017     


 


Zaterdag  22 April 2017    
Donderdag 16 Nov. 2017       heeft de najaarsverkoping plaats gevonden.   Hier de foto’s.

Jl. donderdag 5 januari 2017 hadden we onze nieuwjaarsreceptie.

Het was weer een gezellige boel.  De ruimte was mooi versierd en er was genoeg te eten, van oliebollen, appelflappen en ook schalen met borrelhapjes. Bovendien ging de voorzitter zelf rond met worst en kaas.    Zie de foto’s

heeft de jaarlijkse huishoudelijke afdelingsvergadering plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering werd oa Paul PA3AQL bedankt door de voorzitter voor het jarenlang verzorgen van de website. Zie foto’s


“Open Deur bij de Radio-amateur”

Jl. 22 april organiseerde de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) Afdeling Voorne-Putten en Omstreken (Rozenburg en Goeree-Overflakkee) de

“Open Deur bij de Radio-amateur”.

Kijk hier voor de foto’s.
Een verslag van Simon PA3JQD


Open Deur  PI4VPO


22 april 2017 was het dan zover. Voor het eerst een ‘open dag’.

Ja en daar komt best wel wat bij kijken. De meesten hadden dit naar mijn mening nog niet eerder gedaan.

Dus al eerder was Piet PA3ALG in de weer geweest om een nieuw werkblad met kastjes te maken voor het koffiezetapparaat en ja als je dan ziet hoe dat opknapt volgt er vanzelf meer.

Zo had Jelle PD0JSO nog een boven-kastje voor de keuken  en ik zelf nog een emmer witsel .

Dus werd er de afgelopen week best weer eens lekker geklust (zonder kijkers hihi) en ook de sopdoek werd er eens lekker door geslingerd.     Jan PA0HCC goed zijn best gedaan met een roller en de emmer witsel en Piet ook nog even snel de verfkwast gehanteerd en dat met anderhalf oog want ja de nieuwe lens ging er donderdag pas in!

Donderdag avond was het gewoon clubavond, maar dat liep even anders. Iedereen was erg verbaast dat een beetje witsel en verf zo’n wonder kon verrichten.  En ja de vloertegels lagen nog los en zo hier en daar een flinke naad er tussen en daar stonden ze dan naar te kijken.

Nou je hoeft dan maar een balletje op te gooien en in een mum van tijd gingen de tafels en stoelen aan de kant en John PD3JSB en de voorzitter  PA3HGL kropen als jonge kinderen over de grond gevolgd door velen mede amateurs onder toeziend oog van Marjolein PD2MDR .

Vrijdag de puntjes op de I. De rommel weg brengen samen met Jelle PD0JSO en Jan nog wat randjes pas gesneden onder de bar.   Marjolein PD2MDR  kon het niet laten om vrijdag in de namiddag nog de verfkwast ter hand te nemen.  Tot schrik van ieder.   Een emmertje blauwe latex,   let wel VERON blauw,   en ging een band op de muur schilderen.  Toen de eerste meters er op zaten, toen zag men het wel zitten en  zij maakte het dan ook af.


De zaterdag kon beginnen.

Maar wat kan je er van verwachten?    Ik wist het niet, net zoals vele anderen.

Nou we kunnen trots zijn op de aanloop.  Zoveel mensen die zijn geweest.

Oud zendamateurs, familie,  maar ook mensen die wel eens wat meer van deze hobby wilden weten.  Een ‘Open Deur Dag’  waar de drempel laag is loop je toch wat sneller naar binnen.

Zeker waard om nog eens te doen!


Simon  PA3JQDvond de jaarlijkse Vereningingsraad van de VERON plaats.


Verslag van Ruud PE1HWN, secretaris VERON Afdeling 42, Voorne-Putten en Omstreken (Rozenburg en Goeree-Overflakkee).

Op zaterdag 22 april 2017 was er de jaarlijkse VerenigingsRaad (VR) van de VERON waar onze afdeling vertegenwoordigd was door Ruud PE1HWN. (Jaap PA3HGL was die dag helaas verhinderd)

Na de koffie met welkomsgebak was het tijd om de VR officieel te openen en de agendapunten af te handelen. Een aantal leden, die nog meer gedaan hadden voor de vereniging en/of afdeling dan alle andere leden werden gememoreerd, onderscheiden en moesten het doen met steeds weer dezelfde bos bloemen. Ook Krish van het VERON Service Bureau in Arnhem werd na 25 jaar dienstverlening beloond met een plaquette.

Bij de verkiezingen werd vastgesteld dat steeds weer dezelfde leden voor het Hoofdbestuur werden herbenoemd. Alle leden kunnen zich hier voor kandidaat stellen, maar de afgelopen 13 jaar heeft niemand dat gedaan. Ofwel, er is een ernstig tekort aan bestuurders.

De rede van de voorzitter kon nog net voor de lunch.

Na nog meer koffie, een aantal broodjes en krentenbollen kwamen de ingediende voorstellen aan de orde. Diverse werden ingetrokken of verworpen. Er werd lekker ouderwets gedifferentieerd gestemd. Onze afdeling had 5 stemmen en bij toeval hadden ook 5 leden de secretaris hun mening verteld zodat geheel overeenkomstig onze afdeling kon worden gestemd. Voor de rondvraag was nauwelijks belangstelling ofwel de leden hieven het glas, deden een plas en lieten de zaak zoals het was.

Exact om 16.00 uur sloot de voorzitter de vergadering. Meer over de VR 2017 is straks te vinden op http://veron.nl .