Spelregels voor het aanleveren van QSL kaarten

  1. De ontvangst en het verzenden van verzamelde QSL kaarten is een aangelegenheid van de Regionaal QSL Manager (Piet –PA0ALG) of diens plaatsvervanger (Gerard PA0CMF) en het Dutch QSL Bureau (DQB). Het afdelingsbestuur heeft hier geen enkele inspraak in.
  2. Mutaties dienen door de leden zelf te worden doorgeven aan het QSL bureau.
  3. Als de betrokkene in overleg treedt met de afdeling secretaris, is deze bereid te adviseren en/of de mutatie door te geven.
  4. Het uitgeven en inleveren van de QSL-kaarten, geschiedt eenmaal per maand op de derde donderdag van iedere maand tussen 19:45 en 20:00 uur.
  5. De kaarten dienen op alfabetische/numerieke volgorde op eerste, tweede letter en daarop volgende letters en cijfers aangeleverd te worden. Desgewenst levert de QSL-manager een geplastificeerd kaartje aan met op de voorzijde het alfabet in West-Europese volgorde. Uw aanvraag voor zo’n kaartje zal vertrouwelijk behandeld worden.
  6. Kaarten voor Nederland dienen ook op alfabetische/numerieke volgorde ingeleverd te worden. (voorheen was dit op regio nummer!)
  7. Kaarten beginnend met een cijfer dienen in oplopende volgorde aangeleverd te worden.
  8. Kaarten kunnen in overleg met de RQM of diens plaatsvervanger, ook opgestuurd worden. Aanvrager levert aan de RQM een aan zichzelf gerichte gefrankeerde enveloppe. De RQM verzorgt de verzending.

Niet opgehaalde QSL kaarten

De volgende landen hebben geen QSL bureau. Kaarten hiervoor, kunt u beter direct sturen of vraag tijdens het QSO naar hun QSL info. 3W, 3X, 5A, 7O, 7P, 7Q, 8Q, 9N, 9U, 9X, A3, A5, A6, C2, C5, D2, D4, D6, E3, HZ, J5, J6, J8, P5, S7, S9, S0, ST, SU, T2, T3, T5, TL (via F), V3, V4, V6, VP2E, VP6, XU, XY, XW, ZD7, ZD9, 3C,