Sked  Ouddorp     PA3GQF/P      26 november 2023

Sked  Ouddorp     PA3GQF/P      26 november 2023

Beste radiovrienden,

We naderen langzamerhand de laatste maand van het jaar 2023. Volgende week wordt ook verwacht dat de temperatuur meer richting de winter zal gaan.

Vandaag heb ik weer besloten om erop uit te trekken. Ik vind het erg leuk om ergens in een veld te gaan staan. Deze keer ben ik weer de Groenekruisweg afgereden richting de N57. De Hekelingse weg in Spijkenisse is nog steeds afgesloten, dus het is nu nog een stuk omrijden om in de polder van Voorne Putten te komen met de auto.

Het was weer erg druk op de wegen zo vroeg op de zondagochtend. Ik ben richting Goeree-Overflakkee gereden, zo richting Ouddorp. Daar zag ik de vuurtoren naar me knipperen en heb ik de afslag genomen. Het was nog donker en erg vroeg. Ik zag dat ze rondom de vuurtoren wat in het landschap hadden veranderd en mooie wegen hadden aangelegd.

Ik heb de auto weer op een dammetje gezet en kon zo de draden langs het weggetje spannen. Alles was erg nat, waardoor ik makkelijk met de hand de haringen in de grond kon duwen. De verbindingen verliepen weer als vanouds. Op 3612Khz het rondje met Hans pa3gxb. Huib pa3dsj en Gerritjan pa0gjh meldden zich later nog. Daarna nog even bij Martin pe1biw in het AM-netje, en daarna bij Cor pa0am met pi4srs. Ook nog even in het rondje van de UBA KTK on6ck met Willy on4avt. Mij ook weer even gemeld bij Gerritjan AmBerg-ronde en tenslotte nog even in het CW-netje bij Piet pa0cwf. Het was wel jammer van het sombere weer.

Nadat ik me in diverse rondes had gemeld, heb ik de antennes afgebroken en ben ik nog even gaan kijken bij de marine antennes. Geen idee wat er nog mee gaat gebeuren, maar het zag er allemaal nog prima uit. Ben benieuwd naar de toekomstplannen van die plek.

De scheepsweeruitzendingen komen nu uit Den Helder, als ik het goed weet. Misschien zijn er van de marine plek in Ouddorp nog andere uitzendingen.

Onderweg naar huis heb ik nog even bij Stella een kibbeling gehaald, die goed gesmaakt heeft. Al met al was het weer een goed besteedde zondag, vond ik.

Groetjes,
Richard pa3gqf

Foto’s zijn te vinden op deze link.