Sked   ‘Stad aan ‘t Haringvliet’   PA3GQF/P      19 november 2023

Sked   ‘Stad aan ‘t Haringvliet’   PA3GQF/P      19 november 2023

Beste radiovrienden,

Dit weekend is Sinterklaas in het land aangekomen. Ik zag dat er wat problemen waren, maar op tv bleek dat alle problemen waren opgelost. De kinderen mogen gelijk ook hun schoen zetten. Wat is Nederland dan mooi. Het was wel een ijzig koude dag met regen en een stevige koude wind. Maar ik begreep dat de vele kinderen daar geen probleem mee hadden.

Ik heb alleen een paar stukjes meegekeken op tv, eigenlijk was het terugkijken. Vond het wel makkelijk om de oninteressante dingen over te slaan. In het verloop van het weekend zag ik dat het weer voor de zondag best wel aardig zou worden, geen regen meer, zo af en toe een zonnetje, wel nog veel wind.

Ik was van plan om weer mee te doen aan de Friese Elf Steden Contest en wilde deze keer weer in onze regio gaan staan. In Brielle had ik de vorige keer al gestaan. Brielle is wel een plaatsnaam die iedereen wel weet te vinden. Deze keer had ik plannen om naar een andere plek te gaan: Stad aan ‘t Haringvliet. Ik had op Google Street View gezien dat het een prachtig plekje aan het Haringvliet is. Het was een lange tijd geleden dat ik daar in de buurt voor het laatst was geweest, en op deze plek had ik nog niet eerder gestaan.

Het is een plek die hemelsbreed niet zo ver van Spijkenisse af ligt, maar om er te komen ben je wel even onderweg. Ik besloot om via de pont te gaan. Jammer genoeg is de Hekelingse weg afgesloten, en dat gaat nog wel even duren begreep ik. Ik besloot om via de Maaswijk te rijden, maar dat ging ook niet vanzelf. Het was best een stuk om, en toen ik het een beetje kwijt was, schakelde ik de navigatie in om me een beetje te helpen. Maar dat leidde me terug naar de Hekelingse weg die afgesloten was. Gelukkig kwam ik op een plek terecht waar ik mij de weg weer een beetje herinnerde. Wel zat er ineens een auto achter me die precies wist hoe te rijden en me daar niet voorbij kon en dicht op mijn bumper ging zitten. Niet zo prettig op de vroege zondagochtend. Zelfs op de pont stond hij achter me, zich van geen kwaad bewust wellicht. De mentaliteit op de weg is door de drukte in de werkweek asocialer geworden vind ik.

Verder op weg naar Stad aan ‘t Haringvliet had ik gelukkig geen problemen meer. Mede wellicht omdat de Heinenoord tunnel was afgesloten. Ik kwam dus aan op een prima locatie, over de dijk langs het Haringvliet. Het was echt een mooie plek. Ik had wel eens eerder gestaan aan de stad bij de hoge windmolens, maar deze plek was veel mooier. Een plek om te onthouden. Natuurlijk waren hier ook weer mensen die hun honden uitlieten, maar gelukkig heb ik geen problemen gehad.

Ik heb een leuk rondje gedraaid op 3612 KHz en daarna meegedaan met de Friese Elf Steden Contest. Het ging net zo goed als vorige week met de pa beker. Ik heb weer vele stations kunnen werken. Ik kon helaas niet alle Friese Elf Steden Contest-stations vinden die als multiples staan beschreven, dus ik zal waarschijnlijk niet als winnaar uit de bus komen, maar het is wel grappig om mee te doen. Ik heb me weer vermaakt, ondanks het wisselvallige weer met af en toe een zonnetje met wel een stevige wind. Ik had de mastjes extra goed getuid, en alles is prima blijven staan.

Na de contest ben ik naar huis gegaan en richting de N57 gereden, zo de Groene Kruisweg op naar huis. Onderweg ben ik nog even gestopt bij Stella in Stellendam voor een portie patat en heb ook wat bootjes bekeken. Het was weer een geslaagde dag.

Groetjes en tot een andere keer,

PA3GQF Richard

(Foto’s zijn te vinden op deze link.