Sked  (PA-Beker)    PA3GQF/P      11 en 12 november 2023

Sked  (PA-Beker)    PA3GQF/P      11 en 12 november 2023

Beste radiovrienden,

Dit weekend heb ik deelgenomen aan de PA Beker-wedstrijden. Op zaterdag gebruikte ik de QRP-set Xiegu 5105 in CW, en op zondag schakelde ik over naar SSB met de oude TS2000. Het softwareprogramma dat ik gebruikte, is N1MM op de oude Dell-laptop D630. Deze laptop laat me zelden in de steek, en ook dit weekend ging het weer goed. Moest wel weer even leren hoe ik het moest instellen, aangezien mijn geheugen me af en toe in de steek laat.
Zaterdag keek ik naar het weer, want natuurlijk ging ik weer ergens in een veld staan. Niet alleen omdat ik thuis niet over de mogelijkheden beschik, maar ook vanwege de stilte op de banden in een veld, wat fantastisch is. Ondanks veel regen voorspelden ze voor zaterdag overwegend droog weer met weinig wind, ideaal om buiten actief te zijn. Ik koos ervoor om weer in Geervliet in de Bernisse natuur te staan, waar ik al diverse keren eerder stond. De auto langs de weg, het draadje in het groene gras ernaast, de laptop opgestart, de Xiegu afgestemd, en ik heb leuk mee kunnen doen.
Er waren wel een paar probleempjes. Zo stuurde ik in eerste instantie de verkeerde gegevens door, maar dat kon ik gelukkig snel corrigeren. Ook wist ik dat de laptopbatterij de volle contest niet zou volhouden. Daarvoor had ik een lader die ik in de sigarettenaansluiting kon steken. Na een poosje de motor van de auto te hebben laten draaien, werd het ook nog lekker warm. Het was jammer dat de lader op de HF-banden storing veroorzaakte, vooral in CW was dat erg hinderlijk. Ondanks deze uitdagingen was het een korte, maar leuke contest.
Op zondag volgde de SSB-uitvoering, waar ik ook leuk aan kon deelnemen. Deze keer stond ik in Stellendam langs het Haringvliet op de doodlopende dam tussen de binnenhaven en het Haringvliet. Onderweg waren er wel wat problemen op de rijksweg. De N57 was in één richting afgesloten, dus op de terugweg moest ik binnendoor rijden door Hellevoetsluis.
In de vroege zondagochtend heb ik nog wel even het rondje gedraaid op 3612 KHz. Het was best een vermoeiend weekend, maar ik heb me prima vermaakt.
Groetjes en tot een andere keer, Richard PA3GQF
Nog wat foto’s zijn te vinden op deze link.